Opleiding Specialisatie Bevestigingstechniek

De Vakopleiding Technische Handel legt een gedegen en onmisbare basis voor een carrière in de ijzerwaren- en gereedschappen branche. Met het COVIJ diploma in handen sta je sterk in de (groot)handel. In de praktijk ontwikkel je de geleerde vaardigheden vervolgens verder. Toch ontstaat er soms behoefte aan verdieping van kennis en vaardigheden die net iets verder gaat dan deze dagelijkse ervaring. In het verlengde van de bestaande vakopleiding hebben we daarom een nieuwe opleiding ontwikkeld: De opleiding Specialisatie Bevestigingstechniek. Met deze opleiding krijg je een goed inzicht in het specifieke assortiment van bevestigingstechniek. Ook actuele onderwerpen als regelgeving en luchtdicht bouwen komen uitgebreid aan de orde. 

Met de opleiding Specialisatie Bevestigingstechniek breng jij je kennis op een niveau om je in de branche te kunnen onderscheiden, zonder dat je hele avonden in de schoolbanken hoeft te zitten. Deze specialisatie is te volgen in je eigen tempo en op elk gewenst moment.

Vertaz Specialisatie Bevestigingstechniek; wat biedt het?

 • Verbrede kennis van te verbinden materialen in de bouw (beton, steen, gips, hout, metalen en kunststoffen) en de eigenschappen van deze materialen.
 • Verklaring waarom en hoe bouwmaterialen met elkaar (kunnen) worden verbonden.
 • Kennis van verbindingsproducten, de toepassing en de eigenschappen van deze producten.
 • Specifieke informatie over verbindingsproducten en hun eigenschappen. Deze is snel te vergaren en te vertalen naar een klantvraag.
 • Kennis om specifieke vragen van de klant te vertalen naar productgerichte vragen aan de leverancier.
 • Kennis om d.m.v. het stellen van de juiste vragen de klant te adviseren over bevestigingstechnieken en -producten;
 • Kennis van bestaande wet- en regelgeving m.b.t. bevestigingstechnieken en -producten;
 • Kennis van nieuwe ontwikkelingen in de bouw, waaronder luchtdicht bouwen en de daarbij behorende technieken m.b.t. bevestigen en afdichten.

De online leeromgeving

De Specialisatie module Bevestigingstechniek van IMKO Vakopleidingen is gebaseerd op de digitale leeromgeving van IMKO. Deze digitale leeromgeving is overzichtelijk, duidelijk en gebruiksvriendelijk. Studenten weten wat en hoe ze moeten leren en kunnen snel de gewenste informatie vinden.

IMKO Vakopleidingen beschikt over een moderne, toegankelijke leeromgeving waarin onderwerpen op een heldere manier geïntroduceerd worden. De leeromgeving beschikt over diverse werkvormen die zorgen voor afwisseling en optimale kennisopname.

In de digitale leeromgeving is het lesmateriaal als volgt verwerkt:

 • Tutorials - Hierin staat de lesstof beschreven en vormt het digitaal werkboek.
 • Klant-adviesgesprek - In een virtuele omgeving worden de vaardigheden m.b.t. het beheersen van de materie in relatie tot de klant getraind.
 • Goed en Fout? - Dit onderdeel bevat een kennisoefening.
 • Oefentoets - Dit onderdeel bevat een herhalingsoefening. 
 • Proefexamen - Het proefexamen is opgebouwd uit representatieve vragen m.b.t. de lesstof en dient als voorbereiding op het examen.

Uniek en uitdagend zijn de interactieve klant-adviesgesprekken waarin een situatie op de werkvloer nagebootst wordt. Leuk om te doen en een uitstekende voorbereiding op de praktijk! Tussentijdse proeftoetsen en het oefenexamen aan het eind van de opleiding, geven een indicatie of men de stof voldoende beheerst voor deelname aan het examen.

Monitoren

In de digitale leeromgeving van IMKO Vakopleidingen is veel aandacht besteed aan de monitor- en rapportagefuncties. Onze leeromgeving kent verschillende gebruikersgroepen, zoals medewerkers (studenten), management en IMKO Vakopleidingen en docenten. Het IMKO Portal geeft al deze gebruikers tijdens en na afloop van een opleidingstraject inzicht in de voortgang en resultaten van gebruikers en/of gebruikersgroepen.

Inschrijven

Inschrijven kan op elk gewenst moment via de inschrijfbutton onderaan deze pagina of via het tabblad 'inschrijven'. Binnen 7 dagen ontvangt de cursist een bevestiging met de inlogcode en een studiehandleiding waarmee hij direct aan de slag kan met de opleiding. Als werkgever is het ook mogelijk meerdere werknemers tegelijk in te schrijven. 

Examens

Vier maal per jaar plant IMKO Vakopleidingen examens in. Inschrijven hiervoor kan via de IMKO Vakopleidingen website. De examens worden afgenomen onder toezicht. Examens vinden plaats op een centrale locatie in Nederland. In 2018 gebeurt dit in Nieuwegein. De mogelijkheid bestaat om incompany examens te boeken. Dit kan vanaf 10 examenkandidaten. Hiervoor worden geen extra kosten in rekening gebracht. Er is ook ruimte om deze incompany examens in de avond of op zaterdag te plannen. Hiervoor worden geen extra kosten in rekening gebracht. 

Aanmelden kan tot uiterlijk vier weken voor het examen. Voor de actuele examenplanning en het inschrijven voor examens, ga naar het tabblad 'examens'. 

Schrijf je nu in Vraag informatie aan